ته چین یکی از پلو های مجلسی است که با طرز تهیه های مختلف با مرغ، گوشت و یا به صورت ته دیگ تهیه می شود. ته چین را می توانید به صورت قالبی و تک نفره برای مهمانی ها تهیه کنید. مواد اولیه ای که در این دستور قرار گرفته است برای چهار نفر تهیه شده شما می توانید با توجه به مقداری که گفته شده بر حسب تعداد مقدار مواد اولیه را کم یا زیاد کنید.
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ
سینه مرغ | 1 عدد |
برنج | 3 پیمانه |
ماست چکیده | 1 پیمانه |
کره | 150 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
زرشک | 150 گرم |
روغن مایع | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
خلال پسته و بادام | به میزان لازم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه ته چین مرغ
برای تهیه ته چین مرغ ابتدا یه پیمانه برنج را از دو ساعت قبل خیس کنید و زعفران را دم کنید. سینه مرغ را به همراه پیاز و ادویه بپزید و بعد از پخت ریش ریش کنید. زرده و سفیده سه عدد تخم مرغ را جدا کنید. زرده ها را با نمک و فلفل خوب هم بزنید و ماست چکیده به همراه زعفران را به این مخلوط اضافه کنید. برنج را بجوشانید و کمی زنده بردارید بعد از آب کشی کنید و به مخلوط اضافه کنید و روغن مایع را هم اضافه کنید.
در یک تابه کره بریزید و تابه را روی حرارت بگذارید و وقتی داغ شد نیمی از برنج را بریزید و خوب فشرده کنید سپس مرغ ریش شده، زرشک و مغز پسته و بادام را روی این مخلوط بریزید و سپس بقیه برنج را اضافه کنید خوب فشرده کنید زیر شعله را کم کنید و به مدت پنجاه دقیقه رو حرارت کم بگذارید بعد از اینکه خوب ته دیگ بست زیر ماهیتابه را خاموش کنید و بعد از اینکه سرد شد در یک ظرف مناسب برگردانید و تزیین کنید.
طرز تهیه ته دیگ ته چین
برای تهیه ته دیگ زعفرانی مقداری برنج آبکشی را زنده تر بر دارید سپس دو عدد زرده تخم مرغ را به همراه ماست پر چرب و زعفران خوب هم بزنید تا کاملا یک دست شود بعد از اینکه خوب برنج را با مواد مخلوط کردید و روغن را اضافه کنید. روغن را کف قابلمه بریزید بعد از اینکه گرم شد مواد را کف قابلمه بریزید و خوب فشرده کنید و بعد از آن برنج ابکشی را بریزید و بگذارید برنج دم بکشد بعد از 35 الی 40 دقیقه برنج شما آماده است.
نکاتی برای بهتر شدن ته چین
-
زرده تخم مرغ ها را به خوبی هم بزنید تا بوی تخم مرغ کاملا گرفته شود.
-
حتما از قابلمه تفلن نچسب برای پخت ته چین استفاده کنید.
-
حتما از ماست چکیده و پر چرب استفاده کنیدتا مواد به خوبی بهم بچسبد و آب نیاندازد.
-
برنج را حتما زنده بردارید تا برنج نرم نشود