آموز مرحله به مرحله پخت حلیم گندم کشدار با طعمی بسیار خوشمزه به روش بازاری

17/01/2022
طرز تهیه حلیم
یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و مقوی به خصوص در ماه مبارک رمضان حلیم گندم می باشد که هم به عنوان صبحانه هم به عنوان افطاری می توان آن را میل کرد.حلیم را به روش های مختلفی می توان طبخ کرد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
مجله والی
مجله والی

همانطور که گفتیم می توان حلیم را با روش ها و مواد مختلفی تهیه کرد اما درست کردن آن با گندم و بلغور، متداول ترین روش برای طرز تهیه حلیم محسوب می شود زیرا گندم یا بلغور گندم مهم ترین ماده تشکیل دهنده حلیم می باشد.افراد با توجه به سلیقه و ذائقه خود می توانند حلیم را با گوشت قرمز به‌خصوص گوسفندی و یا گوشت بوقلمون و یا همچنین گوشت مرغ تهیه می کند که خوش طعمی آن نسب به گوشت قرمز کمتر است.

مواد لازم برای حلیم

مواد لازم میزان لازم
گندم پوست کنده 500 گرم
گوشت بوقلمون یا گوسفندی 250 گرم
پیاز 1 عدد
آب  به میزان لازم
نمک به میزان لازم
روغن حیوانی یا کره آب شده به میزان لازم
شکر و دارچین برای تزیین
کنجد برای تزیین

طرز تهیه حلیم

طرز تهیه حلیم گندم ساده

مرحله اول

در شروع گندم های پوست کنده را به مدت 12 ساعت در آب خیس می کنیم.

مرحله دوم

زمانیکه گندم به مدت 12 ساعت در آب خیس خورد آب آن را خالی کرده و سپس در یک قابلمه مناسب با توجه به حجم مواد حلیم به همراه 18 لیوان آب روی حرارت قرار دهید.

مرحله سوم

به وسیله یک قاشق کف هایی که در اثر جوشیدن آب و گندم روی قابلمه ایجاد می شوند را بگیرید تا از سیاه شدن حلیم جلوگیری کنید.

مرحله چهارم

هنگامی که آب جوش آمد حرارت را کم کرده و درب قابلمه را قرار دهید تا گندم ها بپزند.

مرحله پنجم

همزمان با پختن گندم ها یک عدد پیاز را به صورت درشت خرد کنید.

 مرحله ششم

سپس گوشت را با پیاز و همچنین 3 لیوان آب در قابلمه ای دیگر بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید و بگذارید بپزد زمانی که آب جوش آمد حرارت را ملایم کنید.

مرحله هفتم

گوشت برای پخته شدن حداقل به سه ساعت زمان نیاز دارد.برای مزه دار کردن گوشت می توانید زمانی که گوشت ها نیم پز شدند مقداری نمک به آن ها اضافه کنید.

مرحله هشتم

همچنین حواستان باشد که هر از  گاهی گندم ها را هم بزنید تا ته نگیرند.گندم ها را بعد از گذشت 4 ساعت از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه حلیم گندم به روش بازاری

مرحله نهم

به گندم ها زمان بدهید تا کمی خنک شوند سپس برای له کردن آن ها می توانید از یک گوشت کوب برقی یا مخلوط کن استفاده کنید در غیر این صورت آنقدر هم بزنید تا صاف و یکدستش کنید.

مرحله دهم

به کمک یک چنگال یا چاقو گوشتی را که از قبل پخته اید ریش ریش کنید.

مرحله یازدهم

از طرف دیگر آب گوشت را از صافی عبور داده و نگه دارید.

مرحله دوازدهم

آب گوشت و گوشت ریش ریش شده را به گندم اضافه کنید.

مرحله سیزدهم

پس از گذشت 15 دقیقه به وسیله یک گوشت کوب برقی مواد داخل حلیم را بکوبید و با هم ترکیب کنید.توجه کنید به هیچ عنوان از چرخ گوشت یا میکسر و با غذا ساز  برای له کردن مواد استفاده نکنید.

مرحله چهاردهم

حلیم را به مدت نیم ساعت دیگر روی حرارت قرار دهید و مقداری نمک داخل آن بریزید.زمانی که حلیم شما به خوبی قوام آمد و کشدار شد از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر خود سرو کنید.برای تزئین آن می توانید از دارچین، شکر و کنجد استفاده کنید.

طرز تهیه حلیم خانگی خوشمزه

فوت و فن پخت یک حلیم گندم خوشمزه خانگی

به دلیل مواد موجود در حلیم یعنی گندم و گوشت این غذا از خواص بالایی برخوردار است.گندم سرشار از روی، آهن، منیزیم و نیاسین است.علاوه بر این گندم سبوس دار به درمان بسیاری از بیماری های گوارشی کمک می کند.

زودتر پختن حلیم

اگر از بلغور گندم استفاده کنید زمان پخت حلیم کاهش می یابد.

کشدار شدن حلیم

  1. اگر می خواهید حلیم شما کشدارتر شود آن را بیشتر بکوبید.
  2. استفاده از گوشت دنده گوسفندی تازه با استخوان و در کنار آن گوشت سردست و سر سینه برای تهیه حلیم خانگی خوشمزه بسیار عالی است و همچنین موجب کش آمدن حلیم می شود. 
  3. خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته های آن شده و سبب می شود حلیم به خوبی کش نیاید پس گوشت حلیم را خرد نکنید.

فن جالب در دستور تهیه حلیم

یک فوت آشپزی در دستور پخت حلیم اضافه کردن شیر به آن است.هنگامی که مخلوط گندم و گوشت به خوبی پخت و جا افتاد و همزمان که قابلمه روی حرارت ملایم قرار دارد مقداری شیر به آن اضافه کنید و هم بزنید.

دارچین در هنگام پخت حلیم

همچنین می توانید در حین پخت حلیم یک عدد چوب دارچین به مواد اضافه کرده و در انتها بعد از پخت حلیم چوب را خارج کنید.

تاثیر گندم در زمان پخت حلیم

هر چه قدر حجم گندم بیشتر باشد زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.

جدا کردن پوست گندم هنگام پخت حلیم

در صورتی که از گندم با پوست استفاده می کنید حتما بعد از پخت آن را از صافی رد کنید تا پوست آن شود.

طرز تهیه حلیم بازاری

اگر می خواهید حلیم بازاری داشته باشید باید گندم پخت را قبل از اضافه کردن گوشت میکس و صاف کنید.

طرز تهیه حلیم کشدار و خوشمزه

نکات گندم مصرفی در حلیم

  • در صورتی که از گندم با پوست استفاده می کنید مقداری بیشتر مصرف نید زیرا پوست آن دور ریز می شود.
  • اگر گندم خرد شده پیدا نکردید از گندم درسته استفاده کنید و آن را قبل از مصرف خرد کنید.

مدت زمان پخت حلیم

طبیعتا حلیم هرچه بیشتر بپزد خوشمزه تر است اما در حالت کلی مدت زمان پخت حلیم 5 ساعت است.

حلیم مرغ

با توجه به ذائقه خود می توانید حلیم را با مرغ بپزید که در این صورت برای کشدار شدن غذا به زمان کمتری نیاز دارید.البته می توانید از ترکیب مرغ و گوشت نیز استفاده کنید.

نکات پایانی

می توانید حلیم را در وعده های صبحانه، میان وعده و افطار میل کنید.

مواد اولیه و مایحتاج آن به حدودا 3 ساعت برای آماده سازی و پخت این مواد به حدودا 4 ساعت زمان نیاز دارد.

مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب است.