پودینگ برنج تقریباً در تمام نقاط جهان شناخته شده است، اما دستور العمل ها در کشورهای مختلف متفاوت است. در ایران به آن شیر برنج می گویند و به عنوان دسر سرو می کنند، اما ممکن است برخی به عنوان یک شام سبک نیز آن را تهیه کنند. در اینجا دستور پخت پودینگ برنجی که در ایران، تاجیکستان و افغانستان رایج است، آورده شده است.شیر برنج با شیر، آب، برنج و هل و شکر تهیه می شود. و بسته به منطقه آن ، مواد تشکیل دهنده آن ممکن است شامل: شکر، گلاب، خامه و یا سر شیر باشد.شیر برنج یک دسر ایرانی است اما برای صبحانه نیز مورد استفاده قرار می گیرد و به طور سنتی سرد سرو می شود.
مواد لازم برای شیر برنج
برنج | ۲ لیوان |
شیر | ۸ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ۱ قاشق غذاخوری |
خامه | نصف لیوان |
دارچین | 1قاشق غذا خوری |
پسته یا بادام | برای تزئین |
طرز تهیه شیر برنج
برای تهیه این دسر ایتدا برنج را از شب قبل خیس کنید و خوب بشویید. برنج را به همراه آب و مقدار کمی نمک روی حرارت بگذارید و خوب برنج را بپزید. بعد ازینکه برنج کاملا پخت و آب برنج کشیده شد شیر را به برنج اضافه کنید. برای طبخ شیر برنج باید دانه های برنج خوب از هم باز شوند و با شیر و زمان کافی پخته شوند. و سپس شکر را ضافه کنید. وقتی به غلظت دلخواه رسید گلاب و دارچین را اضافه کنید و برای تزئین می توانید از خلال پسته و یا بادام استفاده کنید.
نکاتی برای تهیه شیر برنج
- می توانید این دسر را با مربای گل محمدی درست کنید.
- شیر را با حرارت متوسط بپزید تا سر نرود.
- اضافه کردن گلاب و هل سلیقه و ذائقه شما دارد.
- برای اینکه شیر برنج بوی خوبی داشته باشد در هنگام جوشیدن شیر به آن یکی دو عدد چوب دارچین اضافه کنید. و در آخر آن را خارج کنید.
- برای تهیه شیر برنج زعفرانی می توانید همراه گلاب و شکر مقداری دم کرده زعفران هم اضافه کنید.
- شیر برنج را می توانید در وعده صبحانه، میان وعده، دسر سرو کنید .