مربای به یکی از مربا های خوش طعم و محبوب میان ایرانیان است. از مربا برای صبحانه و عصرانه استفاده می شود. برای تهیه انواع مربا باید نکاتی را رعایت کنید تا ماندگاری بیشتر شود و مربا شکرک نزند. در آدمای این بخش به طرز تهیه مربای به و به نکاتی برای بهتر شدن رنگ لعاب این مربا خوشمزه در مجله والی پرداخته ایم با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای به
برای تهی این مربای خوشمزه نیاز به مواد زیر داریم.
- 750 گرم به
- 750 گرم شکر
- آب 600 میلی لیتر
- آب لیمو: مقداری
- هل: دو عدد
- زعفران دم کرده: 1 قاشق غذا خوری
طرز تهیه مربای به
مواد لازم برای تهیه مربای به :
به | 4 عدد ( یک کیلوگرم ) |
شكر | 1 الي 1/5 كيلو |
گردوی خرد شده | به ميزان لازم |
گلاب | به ميزان لازم |
دارچين | به ميزان لازم |
عرق هل | به ميزان لازم |
ابتدا به را تمیز بشویید و با پوست کن ویا چاقوی تیز به را نازک پوست بگیرید. سپس به را از وسط به دونیم تقسیم کرده دانه های به را در آورید و به انداره دلخواه خرد کنید بهتر است که به را نه درشت و ریز خرد کنید(به اندازه حبه قند). به به های خرد شده مقدار کمی آبلیموی تازه اضافه کنید تا رنگ آن تغییر نکند. در یک قابلمه (ترجیحا مسی) شکر و به را به صورت لایه بریزید.زیر قابلمه را روشن کنید و آب را اضافه کنید.بعد از به جوش آمدن آب هل را در هاون آسیاب کنید و اضافه کنید.در مربا را بزارید تا شهد مربا غلیظ شود وقتی به غلظت مورد نظر خود رسیدید شعله را خاموش کنید صبر کنید تا سرد شود و زعفذان را اضافه کنید. ظرف شیشه ای تمیز و خشک را انتخاب کنید سپس مربا را درون ظرف بریزید و درب مربا را محکم ببندید و درجای خنک قرار دهید.
نکاتی مهم در تهیه مربای به
- اگر دوست دارید مربای نرم داشته باشید وقتی شکر را روی به پاشیدی یک ساعت کناری بگذارید و بعد از 1 ساعت مربا را روی شعله قرار دهید.
- برای خوشرنگ شدن مربای به، مربا را در قابلمه مسی بپزیرد
- از مهم ترین نکات برای خوشرنگ شدن مربای به این است که بعد از جوشید مربا زیر مربا را کم کنید و مربا را با شعله بسیار کم و درب بسته بپزید.
- مربای به کف می کند در اوایل پخت باید مرتب کف مربا را بگیرید تا مربا کدر نشود.
- شربت مربا نباید خیلی غلیظ باشد چون بعد از سرد شدن سفت تر می شود.
- بهتر است در انتها پخت نیز کمی آبلیمو به مربا اضافه کنید که شکرک نزند