مواد لازم برای تهیه مربای هویج
هویج | 1 کیلو |
شکر | 1 کیلو |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
هل | 2 حبه |
آب | 4 پیمانه |
طرز تهیه مربا هویج
برای تهیه مربای هویج ابتدا سرو ته هویج را بگیرید و هویج را پوست بگیرید و بشویید بهتر است مربا را 1 تا دو ساعت داخل آب قرار دهید سپس هویج را با رنده ریز و یا درشت طبق سلیقه و ذائقه خود رنده کنید. شما می توانید هویج را برای این مربا به صورت نازک هم خلالی کنید. به ازای هر 1 کیلو هویج 1 کیلو شکر به مربا اضافه کنید و به صورت لایه لایه شکر را لا به لای هویج ها بریزید تریجا این کار را در یک قابلمه مسی انجام دهید و دو تا 3 ساعت آن را در کناری بگذارید. پس از 2 تاسه ساعت که هویج آب انداخت آن را به روی شعله گاز منتقل کنید و زیر حرارت را کم کنید تا کم کم بجوشد و هویج ها نرم شوند. وقتی که شروع به جوشید کرد 4 لیوان آب جوش را به همراه هل به مربای خود اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید تا مربا به قوام برسد. برای اینکه ببینید مربا به غلظت رسیده یا نه در یک لیوان آبسرد کمی شهد مربا بریزید و غلظت مربا را کنترل کنید. در انتها به مربا آبلیمو و گلاب اضافه کنید و مواد را از روی شعله بردارید.وقتی مربا کاملا سرد شد مربا را داخل ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید.
نکات مهم و کلیدی تهیه مربا هویج
- برای اینکه مربا شکرک نزند مربا را با شعله ی کم بپزید و به آن آبلیمو اضافه کنید.
- بهتر است که مربا را بعد از اینکه پخت تا 24 ساعت با دمکنی در قابلمه نگه دارید.
- نکته دیگری که باعث میشود شما مربای بهتری داشته باشید این است که آن را درون ظرف مسی آن را بپزید.
- اضافه کردن گلاب و زعفران به مربا کاملا اختیاری است اما باعث طعم بهتر مربا می شود.
- می توانید به مربا هویج مقداری پوست پرتقال تازه اضافه کنید.
- اگر مربای شما کپک می زند می تواند به خاطر قوام نیامدن مربا باشد.
- اگر مربا را زود از روی حرارت برداریم به طوری که هویج کاملا نپخته و شربت به غلظت کافی نرسید ممکن است خیلی زود مربایمان کپک بزند. دلیل دیگری که می تواند باعث کپک زدن مربا شود این است که شکر مربا کافی نیست.
- مهم ترین شکرک مربای هویج، جوشاندن زیاد و برداشتن حرارت دیرهنگام است.