طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی بسیار خوشمزه و اصیل + نکات پخت شیرینی برنجی

31/01/2022
طرز تهیه نان برنجی
یکی از شیرینی های معروف و سنتی کشور ایران، شیرینی نان برنجی می باشد که در این مقاله از سایت والی طرز تهیه آن آموزش داده شده است.پس با ما همراه باشید.
مجله والی
مجله والی

یکی از سوغاتی ها و شیرینی های معروف شهر کرمانشاه، شیرینی نان برنجی می باشد که در ایام قدیم آن را به عنوان یکی از شیرینی های مخصوص عید نوروز می شناختند.در این مقاله آشپزی از مجله والی به آموزش کامل طرز تهیه نان برنجی سنتی و بسیار خوشمزه می پردازیم.با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نان برنجی

طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی با روغن حیوانی

  • روغن جامد 160 گرم
  • پودر قند 58 گرم
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • زعفران 1 قاشق سوپ خوری
  • آرد برنج 260 گرم
  • پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
  • نمک 1/8 قاشق چایخوری
  • پودر خرفه برای تزیین
  • گلاب 1/4 پیمانه

با این مقدار مواد می توان 1 کیلو شیرینی نان برنجی تهیه کرد.

طرز تهیه شیرینی نان برنجی

کرمانشاهی ها در تهیه نان برنجی معمولا از روغن های مخصوص که هم بسیار با کیفیت تر و هم بسیار مرغوب تر هستند استفاده می کنند اما این روغن ها همیشه در دسترس نیستند پس بهتر است در تهیه شیرینی نان برنجی از روغن جامد که به دمای محیط رسانده شده است استفاده شود که بتوان به راحتی آن را هم زد.

برای این که بافت روغن نرم شود مقداری پودر قند روی آن ریخته و به خوبی هم میزنیم سپس یکی یکی زرده های تخم مرغ را اضافه کرده و همچنان به هم زدن ادامه میدهیم.توجه کنید که باید به خوبی مواد را با هم هم بزنید تا به خورد هم بروند.زمانی که مواد را به خوبی هم زدید حتما روغن هایی که به تیغه های همزن چسبیده اند را جدا کرده و داخل مواد بریزید زیرا  مقدار اندازه ها در ترکیب شیرینی مهم است و نباید مقدارش کم شود.

در مرحله بعد به سراغ آرد برنج می رویم که باید حتما از نوع با کیفیت باشد.داخل آرد برنج نمک و هل را ریخته و با هم مخلوط می کنیم و پس از چند بار الک کردن به مخلوط روغن و زرده تخم مرغ اضافه می کنیم در ادامه نیز گلاب و زعفران را اضافه کرده و با یکدیگر ترکیب می کنیم و برای این که خمیر کاملا منسجم شود، با نوک انگشتان خود خمیر را ورز می دهیم.

طرز تهیه نان برنجی با پیمانه و بدون همزن

هنگامی که آماده شد به مدت 24 ساعت خمیر را داخل یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند و زمانی که خواستید استفاده کنید به مدت یک ساعت در دمای محیط قرار داده و از خمیر به اندازه یک عدد گردو برمی داریم و برای این که هوای اضافه خمیر گرفته شود آن را به وسیله فشار انگشتان دست ماساژ می دهیم و به ان حالت می دهیم و با قالب مخصوص نان برنجی یا هر قالب دیگری روی شیرینی را فرم میدهیم و برای تزیین از کمی پودر خرفه بر روی آن استفاده میکنیم و در سینی مخصوص فر میچینیم.

نیازی به چرب کردن سینی فر نیست اما از یک ربع قبل فر را گرم کرده و شیرینی ها را به مدت 15 دقیقه در وسط فر با دمای 150 درجه سانتی گراد قرار دهید.اما توجه کنید که بیشتر از یک ربع دمای فر گرم تر نشود.با توجه به سلیقه و ذائقه خود می توانید با حذف زعفران این شیرینی ها را به رنگ سفید و همچنین با اضافه کردن پودر کاکائو به رنگ قهوه ای درست کنید.

طرز تهیه نان برنجی بدون فر

نکات پخت شیرینی برنجی

  • مقدار مواد اولیه و دستور تهیه که در بالا ذکر شد برای 8 نفر مناسب است.
  • سعی کنید گلاب را به اندازه کافی بریزید زیرا در صورت استفاده زیاد شیرینی خشک شده و ترک میخورد.
  • زمانی که آرد برنج را در یخچال برای استراحت قرار می دهیم آب را به خودش جذب کرده و به این ترتیب باعث بهتر شدن کیفیت شیرینی می شود.
  • در صورت خشک شدن خمیر به ان قاشق قاشق آب اضافه کنید و در صورتی که شل بود می توانید به ان آرد برنج اضافه کنید.
  • سعی کنید از سینی مخصوص فر استفاده نکنید زیرا موجب تیره شدن شیرینی ها می شود.
  • هنگامی که شیرینی ها به راحتی روی سینی حرکت کردند یعنی آماده شده اند.
  • زمانی که شیرینی ها خنک شدند آن ها را از روی سینی جدا کنید.