با مجله والی همراه شوید تا یک دستور العمل فوق العاده و خوشمزه برای تهیه کوفته تبریزی را به شما عزیزان ارائه دهیم.کوفته تبریزی یکی از سخت ترین و در عین حال لذیذترین غذاهای آشپزی ایرانی است. این غذای معروف ایرانی که اصالت تبریزس دارد با مواد متنوعی تهیه می شود. در قدیم برای تهیه این غذا گوشت آن را ریز ساتوری می کردند و در هاون می کوبیدند تا کاملا حالت چسبنده به خود بگیرد سپس با مواد داخل آن را پر می کردند و در سس می پختند. برای مشاهده کامل و مرحله به مرحله این غذا با مجله والی همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی
پیاز |
۱ عدد |
لپه | ۱ لیوان |
برنج | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۲ عدد |
سبزی معطر | به مقدار لازم |
زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | به مقدار لازم |
گوشت چرخ کرده | ۱ کیلوگرم |
مرزه | به میزان دلخواه |
آلو،زرشک و گردو | به اندازه کافی |
رب گوجه | سه قاشق |
تخم مرغ آبپز | به تعداد کوفته |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه کافی |
پودر جوز هندی | 1/2 قاشق چایخوری |
طرز تهیه کوفته تبریزی
برای تهیه این غذا شما باید ابتدا مواد این غذا را تهیه و آماده کنید. به این منظور باید از ۶ ساعت قبل، لپهها را در آب خیس و آب آنها را چند وقت یکبار عوض کنید. و بعد از آن لپه را خوب بپزید. برنج را خوب بشورید و بپزید این نکته را در نظر بگیرید که برنج شما نباید کامل بپزد وقتی برنج نیمپز شد باید آن را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.
گوشت و برنج و لپه را در ظرفی باهم مخلوط کنید یک پیاز برزگ را رنده کنید و آبش را کاملا بگیرید و به این ترکیب اضافه کنیدو در ادامه تخم مرغ، ادویه، نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و مواد را باهم خوب ورز بدهید تا مواد منسجم شود.
سپس باید سس این غذا را تهیه کنید. یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید. نمکگ فلفل و زدر چوبه را به این سس اضافه کنید سپس رب گوجه را به قابلمه اضافه کنید و آب جوش بریزد بگذارید سس بجوشد و زیر حرارت را کم کنید.
مواد
کوفته را در دستمان گرد می کنیم و با آلو، گردو، زرشک پر می کنیم و درون دستانمان به خوبی فشرده می کنیم. همه این مئاد را می توانید بسته به ذائقه خود کم و زیاد کنید اما در کوفته تبریزی معمولا یک تخم مرع آبپز و آلو و گردو پیاز داغ می ریزند.بعد از اینکه کوفته ها را درست کردید در سس بریزید فقط توجه داشته باشید که باید کوفته ها باهم فاصله داشته باشند.
نکات تهیه کوفته تبریزی
- لپه و برنج را نیم پز کنید! نه خاکم باشد نه زیاد پخته که کوفته شما وا نرود
- آب پیاز را حتما بگیرید
- مواد کوفته را خوب ورز بدهید اگر مواد کوفته را کم ورز دهید به انسجام نمی رسد و کوفته وا می رود.
- در قابلمه را اصلا کیپ نکنید چون باعث می شود که کوفته وا برود
- حتما کوفته را به سس در حال جوشبا شعله کم اضافه کنید
- می توانید به سس این غذا مرزه اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
- حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز است تا کوفته ها به طور کامل پخته شوند.