یکی از محبوب ترین و رایج ترین غذای ایران آبگوشت است. این غدا به سادگی آماده می شود و مناسب برای روز های تعطیل است. آبگوشت را معمولا با ترشیها و سبزیهای تازه سرو میشود. این غذا معمولا با گوشت گوسفندی،
نخود، لوبیا سفید، پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، زردچوبه و لیموعمانی درست می کنند آب گوشت را به طور سنتی در ظرف های سفالی درست می کنند و با دوغ میل می کنند. برای آموزش مرحله به مرحله و کامل این غذا با مجله والی همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت
گوشت آبگوشتی | ۵۰۰ گرم |
لوبیا سفید | نصف لیوان |
نخود | نصف لیوان |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه | به اندازه کافی |
طرز تهیه آبگوشت
شب قبل از اینکه آبگوشت را بپزید نخود و لوبیا را خیس کنید و بگذارید یک روز کامل بماند و آب آن را چند بار عوض کنید.پیاز ها را متوسط و نگینی خرد کنید و روی قابلمه روی حرارت قرار دهید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن عوض شود سپس فلفل و زرد چوبه را اضافه کنید.
وقتی رنگ گوشت عوض شد رب را اضافه کنید کمی تف دهید سپس آب را اضافه کنید.نخود و لوبیا را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. بگذارید به جوش بیاید، هم بزنید تا رب گوجه فرنگی حل شود
در قابلمه را با درب ببندید. حرارات را کم کنید و اجازه دهید به مدت دو ساعت بجوشد. سیب زمینی ها رو پوست بگیرید بهتر است از سیب زمینی ک وچک استفاده کنید اگر سیب زمینی کوچک نداشتید سیب زمینی ها را خرد کنید. بعد 1 ساعت طعم و ادویه آبگوشت را با نمک و فلفل تنظیم کنید.نکات طرز تهیه آبگوشت
-
ادویه مناسب برای تهیه آبگوشت شامل، زردچوبه، فلفل و سبزی مرزه آست که به دلخواه می توانید اضافه کنید.
-
حبوبات را خوب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود
-
استفاده از دنبه (چربی گوسفند) رو فراموش نکنیند.
-
آبگوشت رو با حرارت ملایم و آرام آرام بپزید تا خوب جا بیوفته و خوشمزه بشود.