طرز تهیه خمیر پیتزا به ساده ترین روش

05/04/2022
طرز تهیه خمیر پیتزا
طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی کار اصلا دشواری نیست فقط کافیست که طبق دستور آن را آماده کنید و با یک بار درست کردن ، دیگر به سراغ خمیرهای آماده و یخ زده نمی روید.
مجله والی
مجله والی

طرز تهیه خمیر پیتزا

طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی کار اصلا دشواری نیست فقط کافیست که طبق دستور آن را آماده کنید و با یک بار درست کردن ، دیگر به سراغ خمیرهای آماده و یخ زده نمی روید. پیتزا بدون شک یکی از محبوب‌ ترین و خوش‌ طعم‌ ترین فست‌فودهای سراسر جهان است. اما همان‌ قدر که این غذا خوشمزه است، تهیه آن در خانه سخت و دشوار است و هرگز نمی‌ توان پیتزایی با کیفیت آنچه رستوران‌ها تهیه می‌کنند در خانه درست کرد. خمیر پیتزا در واقع پاشنه آشیل پخت پیتزاست.  به طور مثال، خمیر پیتزای ناپلی کلاسیک از آرد، نمک، آب و خمیر مایه درست می‌شود. زمان استراحت خمیر در پخت پیتزا مهم است. وقتی در دستور پخت نوشته شده به خمیر مثلا ۳۰ دقیقه استراحت دهید، باید این زمان را به طور کامل انجام دهید و این نیم ساعت را کمتر یا بیشتر نکنید. این کار باعث می‌شود تا خمیر کشسانی و ترد بودن لازم را داشته پیدا کند. همه این موارد در مزه نهایی خمیر موثر هستند.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا

خمیرپیتزا

مواد لازم میزان لازم
آرد 3 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
خمیر مایه فوری 1 قاشق غذاخوری
شکر 4 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق غذا خوری
روغن مایع 6 قاشق غذا خوری
شیر ولرم 1 پیمانه

مواد مورد نیاز برای پیتزا

خمیر پیتزا بدون خمیر مایه

خمیر مایه: خمیر مایه برای ور آمدن خمیز یکی از مهم ترین چیز هایی است که باید تهیه کنید. 

شکر: برای بهتر آمدن خمیر و عمل کردن خمیر مایه

نمک: برای بهتر شدن طعم خمیر

آب گرم: برای بهتر عمل آمدن خمیر مایه 

روغن زیتون:  برای نرم و مرطوب نگه داشتن خمیر پیتزا

طرز تهیه خمیرپیتزا

طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی

پودر خمیر مایه فوری را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید. آرد الک شده را با خمیر مایه و نمک و روغن زیتون مخلوط می‌کنیم و وقتی همه مواد کاملا با هم مخلوط شدند، شروع به ورز دادن آن می‌کنیم تا خمیر نرم شود. سپس روی یک سطح صاف مقداری آرد می‌ریزیم و خمیر را روی آن قرار می‌دهیم و دوباره ورز می‌دهیم. چندین بار این کار را تکرار کنید تا هیچ هوایی داخل خمیر نماند. سپس مقداری روغن را در یک ظرف می‌ریزیم و با قلمو همه قسمت‌های آن را چرب می‌کنیم و خمیر را داخلش می‌گذاریم. روی ظرف را می‌پوشانیم و اجازه می‌دهیم بین یک تا دو ساعت خمیر استراحت کند.پس از دو ساعت خمیر شما حجیم می‌شود. حالا خمیر را به هر مقداری که می‌خواهید روی ظرفتان پهن کنید و مواد پیتزا را روی آن بریزید. زیر ظرف را حتما با مقداری روغن چرب کنید.وقتی خمیرتان عمل آمد و اصطلاحاً ورآمد و پف کرد، آن را روی سطحی صاف بگذارید و برای یک دقیقه ورز دهید که پف آن بخوابد.خمیر را به‌قطر نیم‌سانت تا یک سانت پهن کنید.خمیر شما آماده‌ی استفاده است.

نکات برای تهیه پیتزا خوب 

اطرز تهیه خمیر پیتزا فوری

  • برای تهیه خمیر پیتزا از آب گرم استفاده کنید. نه داغ نه سرد.
  •  از شکر استفاده کنیدچون باعث بهتر عمل آمدن خمیر می شود.
  • ورز دادن بسیار مهم است با دست حدود 15 تا 18 دقیقه خمیر را ورز دهید.
  •  خمیر پیتزا را حتما در دمای محیط قرار دهید.
  • خمیر را با وردنه پهن و باز نکنید بلکه با دست ورز دهید.
  • به مدت ۴۵ دقیقه بزارید خمیر در یک محیط گرم بماند تا خوب عمل بیاد.
  • بهترین دمای آب برای تهیه خمیر ۳۸ درجه سانتی‌گراد است.
  • برای کاهش چسبیدن خمیر به دست می‌توان از مقداری آرد یا روغن استفاده کنید.
  • علت وجود حباب‌های هوا در خمیر تخمیر خمیرند.